آینده پیش‌روی غرب آسیا در سال 2019-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

آینده پیش‌روی غرب آسیا در سال 2019

محور مقاومت در سال 2019 بیشترین سود را از شکست محاسبات دشمنان خود به دست می‌آورد، به نحوی که می‌تواند تغییرات اساسی را در منطقه ایجاد کند که کاملا به زیان دشمنان بین المللی و منطقه‌ای آن است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۱۲ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 02
کد خبر: ۱۹۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ عصام نعمان در البناء نوشت: با آغاز سال ۲۰۱۹، پیش بینی اوضاع جهان عرب چگونه خواهد بود؟ این رسانه عرب زبان ادامه داد: در این باره، می‌توانیم احتمالات ذیل را مطرح کنیم:


1. شکست محاسبات ایالات متحده و هم‌پیمانان آن

ایالات متحده همواره قدرتمندترین بازیگر در صحنه جهان عرب بوده است. محاسبات آن به همراه هم پیمانان منطقه‌ای اش، شامل دولت‌های متعددی می‌شود. چه بسا خطرناکترین این محاسبات، تقسیم سوریه به چند بخش، براساس تفاوت‌های طایفه‌ای یا قبیله‌ای باشد. برای این هدف، آمریکا از حربه بهار عربی استفاده کرد و با همکاری داعش، این تحرکات را به جنگ‌های وحشتناکی در سوریه و عراق تبدیل کرد و در این راستا، با رژیم صهیونیستی و ترکیه هماهنگ شد. پس از گذشت ۷ سال از شعله ور کردن این جنگها، می‌توان گفت: محاسبات آمریکا در این باره بر هم خورده است، اما دلیل آن چیست؟ اعلام ترامپ در مورد عزم جدی اش برای خروج نیرو‌های امریکایی از سوریه.


درست است که رئیس جمهور ایالات متحده زمان و برنامه‌ای برای این عقب نشینی مشخص نکرد، اما به نظر می‌رسد وی حاشیه‌ای از آزادی عمل را به خود داده است تا بتواند با سه بازیگر اصلی دیگر، ترکیه، روسیه و رژیم صهیونیستی، هماهنگ شده و از حجم ضرر‌های ناشی از این عقب نشینی بکاهد.


2. افزایش نقش روسیه در غرب آسیا

تا قبل از سال ۲۰۱۵، روسیه نقش موثری در دولت‌های غرب آسیا نداشت. اما پس از دخالت نظامی مستقیم آن در سوریه، این کشور صاحب تاثیر واضحی در منطقه شد. حال با خروج ترامپ از توافق هسته ای، روسیه به اولین و موثرترین بازیگر منطقه‌ای در غرب آسیا تبدیل شده است.


3. دوری تدریجی ترکیه از آمریکا و گرایش آن به شرق

ترکیه، عضو قدیمی ناتو، با روی کار آمدن اردوغان بر روابط شرقی خود افزود. این گرایش استراتژیک، ترکیه را به بر آن داشت تا طبق الزامات اقتصادی و جغرافیایی سیاسی اش با آمریکا و اروپا تعامل داشته باشد. اردوغان در ابتدا تلاش کرد با استفاده از اخوان المسلمین بر سوریه مسلط شود. اما حمایت ایالات متحده از گروه‌های کردی سوری که با تحریک رژیم صهیونیستی انجام شد، اردوغان را ترساند و وی را بر ان داشت تا تعدیلی در سیاستش ایجاد کرده و به روسیه و ایران نزدیک شود؛ تا با شرکت در مذاکرات روسیه و ایران، برای دست یابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه تلاش کند؛ آنچه که موجب تامین امنیت ملی ترکیه نیز می‌شود. باید گفت: در شرایط فعلی، پس از روسیه و آمریکا، ترکیه فعالترین بازیگر منطقه‌ای است.


4. شکست نقشه رژیم صهیونیستی برای تجزیه کشورهای منطقه

رژیم صهیونیستی بر روی تقسیم سوریه و عراق حساب باز کرده بود. اما با پیروزی سوریه و هم پیمانان آن در برابر تروریست‌های مورد حمایت آمریکا، ترکیه و برخی دولت‌های عربی خلیج فارس، نقشه رژیم صهیونیستی با شکست مواجه شد. در ادامه، نگرانی‌های امنیتی رژیم صهیونیستی با دخالت میدانی روسیه در سوریه، واگذاری سامانه‌های دفاعی به ارتش سوریه و کمک تسلیحاتی ایران به حزب الله، افزایش یافت.


علاوه بر اینکه تصمیم جدی آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه و عقب نشینی احتمالی نیرو‌های آمریکایی از عراق، حاشیه مانور را برای رژیم صهیونیستی بسیار تنگ نموده و باعث تضعیف شدید نقش منطقه‌ای اش شده است.


5. افزایش توانایی‌های محور مقاومت و نقش منطقه‌ای آن

با توجه به مطالب پیش گفته می‌توان نتیجه گرفت که طرف‌های حاضر در محور مقاومت، یعنی سوریه، ایران و گروه‌های مقاومت لبنانی و فلسطینی، بیشترین سود را از شکست محاسبات دشمنان به دست می‌آورند، به نحوی که می‌توانند تحولاتی اساسی را در منطقه ایجاد کنند که کاملا به زیان دشمنان بین المللی و منطقه‌ای شان است.


به این ترتیب می‌توان گفت: در سال جدید نیز همچنان شاهد تنش در منطقه خواهیم بود، با این تفاوت که حاشیه عمل دشمنان محور مقاومت روز به روز تنگ‌تر می‌شود و همین مساله، فرماندهان مقاومت را بر آن می‌دارد تا دایره درگیری با قوای متجاوز خارجی بویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را گسترده‌تر کنند.



مطالب مرتبط
ارسال نظر